Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εκτιμήσεις και προκλήσεις 
(μέρος 2ο)


Για την παράταξη του Άρη Αραμπατζη ‘ Ενωμένοι δημιουργούμε ΄ δεν έχω να πω πολλά επί του παρόντος, πέραν των όσων έχω  αναφέρει στις   τελευταίες αναρτήσεις. Ο τρόπος που θα πορευτεί και θ’ ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που ακόμα είναι ένα κουβάρι προσωπικών επιδιώξεων και κακής ψυχολογίας.

Τα μεν στελέχη της είναι ακόμα υπό την επήρεια του ψυχολογικού σοκ που έφερε η (αναπάντεχη γι  αυτούς) ήττα. Άσε που στη πλειοψηφία τους δεν είναι μαθημένα να διαλέγονται, αλλά να συμφωνούν με τον αρχηγό – ή τώρα πια και να διαφωνούν…. Ο δε Άρης Αραμπατζής θα πρέπει σύντομα να δώσει εξηγήσεις σε πολλούς, εντός κι εκτός παράταξης. Κι οι εξηγήσεις αυτές δεν θ’ αφορούν μόνο το τι σκοπεύει να κάνει, αλλά και το αν η συμμαχία του με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπίκο είχε τα θετικά αποτελέσματα που αυτός περίμενε ότι θα έχει, ή έκανε πολλούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν την παράταξη του για την συμμαχία αυτή.

Η σύγκριση των ψήφων της πρώτης και δεύτερης Κυριακής έδειξε πολλά για τις σημαντικές αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών ανά περιοχή, αλλά και μεταξύ αυτών και του ευρύτερου κύκλου των ψηφοφόρων της παράταξης.

Από τον πρώην Δήμο Άγιου Αθανασίου που ο Άρης Αραμπατζής ήταν Δήμαρχος για 12 χρόνια,  ο Άγιος Αθανάσιος  τον στήριξε όπως και η Γέφυρα όμως η Νέα Μεσημβρια, το Ξηροχωρι και σε μικρότερο βαθμό ο Βαθύλακος του γύρισαν την πλάτη. Ίσως οι υποψήφιοι του συνδυασμού σε αυτά τα χωριά να μην ήταν η καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να έχει και γι΄αυτο οι ψηφοφόροι στράφηκαν αλλού, ή  η αντίδραση ήταν στο πρόσωπο του και στην συμμαχία του με τον Γιάννη Μπίκο.

Από τα χωριά του πρώην Δήμου Χαλκηδόνας οι ψήφοι είναι μοιρασμένοι μιας και τα μεγάλα χωριά του πρώην Δήμου, όπως η Χαλκηδόνα, το Άδενδρο και Μικρό Μοναστήρι φάνηκε να τον στηρίζουν και να του δίνουν την πρωτιά σε ψήφους, τα μικρά χωριά να τον καταποντίζουν.

Για τον πρώην Δήμο Κουφαλίων δεν χρειάζεται να πω τίποτα νομίζω,  το ποσοστό 78% με 80% που έδωσε στον συνδυασμό του Γιάννη Τσουνιδα  -Μαυρουδή Μητσιούδη τα λέει όλα και  δεν νομίζω να χρειάζεται παραπάνω εξήγηση.

(Συνεχίζεται)

Σχολιαστής 

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς για τον Άρη Αραμπατζή τις εκλογές τις έχασε καθαρά από τον Γιάννη Μπίκο. κανείς πλέον δεν τον θέλει και όπου πηγαίνει δημιουργεί προβλήματα. είναι ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή