Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012


Αντικατάσταση Δημάρχου



   Η ημερομηνία αντικατάστασης της Δημαρχίας στον Δήμο μας πλησιάζει, και σύμφωνα με την προεκλογική συμφωνία των δύο “Αρχηγών” ο νυν Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης θα παραδώσει την Δημαρχία στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μπίκο Γιάννη. Ένα σενάριο που αμφισβητήθηκε εκατέρωθεν πολλές φορές με τον Αντιδήμαρχο να κατηγορεί τον Δήμαρχο για “Δυσλειτουργία και δυστοκία” και την αποπομπή του Αντιδημάρχου από τον Δήμαρχο.

    Μια αποπομπή που γύρισε μπούμερανγκ από τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που ακύρωσε την απόφαση του Δημάρχου, βρίσκοντας τον πολιτικά «λαβωμένο», πρωτίστως τον Δήμαρχο και όλη τη διοικούσα παράταξη γενικότερα, μετά τις δημόσιες κατηγορίες των δύο ανδρών.

   Ο χρόνος αντικατάστασης του Δημαρχιακού θώκου σε ένα μήνα έφτασε, και τα σενάρια για την αντικατάσταση ή όχι πάνε και έρχονται. Οι πιέσεις στον Δήμαρχο να παραμείνει στην θέση του είναι έντονες κυρίως από το Δημαρχιακό μπλοκ (Κουφαλιώτικο μπλοκ) αλλά μετράνε 8 από τους 22 δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης.

   Η τελική απόφαση αναμένεται όμως από τον ίδιο τον Δήμαρχο και κυρίως … Τι ανταλλάγματα … θα ζητήσει ο κ. Δαϊκούδης προκειμένου να παραιτηθεί. Για την ώρα πάντως, όπως αφήνουν να διαρρεύσουν από το περιβάλλον του Δημάρχου η αντικατάσταση θα αργήσει ένα μήνα (μιλούν για 1 Νοεμβρίου) και βλέπουμε.

   Ένα άλλο αντάλλαγμα (αγκάθι στην μεταξύ τους συμφωνία) είναι ο ορισμός νέων Αντιδημάρχων από τον κ. Δαϊκούδη, πράμα που βρίσκει τελείως αντίθετο τον κ. Μπίκο.

   Πιστεύουμε πως την τελική απόφαση δεν την πήρε ακόμα ο Δήμαρχος και θα ζοριστεί πολύ να την πάρει !!!

Πηγή : www.dimosagiou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου