Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


Δημοτικό Συμβούλιο
28-09-2012

   Νέα στήλη ξεκινούμε στο ιστολόγιό μας οι συντάκτες και οι συνεργάτες μας, θέλοντας να δώσουμε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας. Παρακολουθούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και σας μεταφέρουμε με το δικό μας μάτι τα θέματα των Δημοτικών συμβουλίων όσα ενδιαφέροντα βρίσκουμε.
   Χθες λοιπόν στη 19η συνεδρίαση του ΔΣ για ακόμη μία φορά πιο ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης που προκλήθηκαν για ακόμη μία φορά εντάσεις μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου κου Τσανή Παναγιώτη και του επερχόμενου (εν αναμονή) Δημάρχου κου. Γιάννη Μπίκου. Ο κ. Τσανής για ακόμη μία φορά ΔΕΝ πήρε απάντηση, πότε θα γίνει η αντικατάσταση Δημάρχου;
   Ο κ. Μπίκος τον απάντησε με έντονο ύφος φανερά εκνευρισμένος (όπως δεν μας έχει συνηθίσει) πως ΔΕΝ σέβεσαι την λαϊκή εντολή που αποφάσισε μισή-μισή την Δημαρχιακή θητεία και αντάλλαξαν κατηγορίες για προσωπικές πολιτικές εκατέρωθεν. Κατά την προσωπική μας άποψη ο κ. Μπίκος ξέφυγε και δεν φάνηκε να κέρδισε κάτι από την λεκτική αντιπαράθεση που την παρακολούθησαν πολλοί συνδημότες μας.
   Σημαντική βρίσκουμε την πρόταση του κ. Χούλια (Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης) για την δημιουργία «κοινωνικού παντοπωλείου» στα πρότυπα Δημοτών Ν. Πιερίας για το παντοπωλείο που δημιούργησαν με προϊόντα χωρίς μεσάζοντες (Από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές σε αρκετά φθηνότερες τιμές). Κύριε Χούλια, πρόεδρος φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είσαι … κάν'το … Άργησες … και αν το τρενάρεις από ΔΣ σε ΔΣ τελειώνει και η θητεία σου … κάν'το και είμαστε μαζί σου!
   Ο συνδημότης μας κ. Δημήτρης Βασιλιάδης (Λυκειάρχης του γεν. Λυκείου Κουφαλίων) ζήτησε και έκανε χρήση του 10λέπτου του δημότη όπου είχαμε μια εκτενή και επιστημονικά τεκμηριωμένη αναφορά για την ποιότητα του πόσιμου νερού και για τις πρόσφατες μετρήσεις που βρέθηκε εξασθενές χρώμιο σε γεώτρηση στον Άγιο Αθανάσιο. Η μέτρηση που βρέθηκε πριν 6 μήνες περίπου ήταν 50 – 54 μg/l (χιλιοστά του γραμαρίου ανά λίτρο) θεωρήθηκε εκτός ορίων και η ΔΕYΑΧ σταμάτησε την λειτουργία της. Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Αλεκάκη (Αντιπρόεδρος ΔΕYΑΧ) η εν λόγω γεώτρηση τώρα λειτουργεί και τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε εξασθενές χρώμιο είναι 9μg/l όπου και θεωρείται εντός φυσιολογικών ορίων. (Αυτό προκάλεσε την αποδοκιμασία των Δημοτών που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του ΔΣ). Ο κ. Βασιλιάδης ανέφερε πως τα όρια ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνούν τα 2μg/l και κάθε ποσότητα περεταίρω θεωρείται επικίνδυνη για την Δημόσια υγεία, ζήτησε επίσης ένα ειδικό ΔΣ με μοναδικό θέμα την ποιότητα του πόσιμου νερού και να έχουν μια καλλίτερη ενημέρωση οι Δημότες. 
   Περισσότερα όμως και πιο εκτενή ρεπορτάζ για το εξασθενές  χρώμιο θα έχουμε σε μελλοντικές αναρτήσεις μας.
   Γνώμη μας είναι πως η διαδοχή (αντικατάσταση) Δημάρχου είναι προ των πυλών όχι για 1η Οκτωβρίου, αλλά κάπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου