Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δήμος Χαλκηδόνος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ






Κύριε Αναγνωστόπουλε, 


Σε απάντηση της από 28/6/2017 έγγραφης επιστολή σας«Τεχνικές παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Αθανασίου» και του από 28/6/2017 δημοσιεύματός σας«Σχολική στέγη & ΕΣΠΑ. Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για το Δήμο μας», σας απαντούμε τα κάτωθι:


Θα έπρεπε να γνωρίζατε, αφού περάσατε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι σοβαρές συζητήσεις και δη, με σκοπό την κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων ή την εύρεση πιθανών λύσεων για το κοινό συμφέρον, δεν γίνονται παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία μάλιστα υπογράφετε άλλοτε ως πρώην Αντιδήμαρχος Αγίου Αθανασίου, άλλοτε ως Πολιτικός Μηχανικός, άλλοτε ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Αγίου Αθανασίου, άλλοτε ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Μήπως αποσκοπείτε κάπου, αντί αυτών που υποδεικνύετε,  εκμεταλλευόμενος και κατά δοκούν χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα σεβαστά, κατά τα άλλα, αξιώματά σας;
Επειδή δε, μόνο εσείς βλέπετε προσωπικές αντιπαραθέσεις, παραθέτουμε συνημμένα τον γνήσιο και οριστικό πίνακα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας:

Προβλήματα της σχολικής στέγης, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αφού αποτελούν έναν από τους «ζωτικούς οργανισμούς» σε ένα Δήμο, τα οποία προσπαθούμε με διαρκή αγώνα και όσα μέσα έχουμε, να αντιμετωπίσουμε διατηρώντας τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τα 65 Σχολεία μας. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν αναφερθεί, προβλήματα στη σχολική στέγη υπάρχουν μόνο στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Αγίου Αθανασίου και το Γυμνάσιο-Λύκειο Κουφαλίων (πίνακας).

Για να γίνει επέκταση ή ανέγερση κτιρίου σε ένα σχολικό συγκρότημα, όπως ήδη γνωρίζετε κ. Αναγνωστόπουλε, πρέπει το οικόπεδο να είναι καταρχάς στην κυριότητα του Δήμου, να μην υπάρχουν  πολεοδομικές παραβάσεις στα υπάρχοντα (αυθαίρετες κατασκευές, αλλαγή χρήσης, αλλαγή θέσης κτισμάτων κτλ). Αυτά και άλλα, διαπιστώσαμε δύο χρόνια πριν, όταν προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ την επέκταση του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Αθανασίου. Τότε που υπήρχε ακόμη η δυνατότητα ένταξης τέτοιων παρεμβάσεων στο ΕΣΠΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, όπως ήδη γνωρίζετε καλά κ. Αναγνωστόπουλε…  
Κλείνοντας, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι από τη νέα Σχολική Χρονιά και αφού ξεπεράστηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το νέο Ειδικό σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο, το οποίο η κοινωνία του Δήμου μας αλλά και των όμορων Δήμων, έχει μεγάλη ανάγκη αφού θα φιλοξενεί πλήθος παιδιών.

Δυστυχώς, αγαπητέ κύριε Αναγνωστόπουλε, διαπιστώνεται ότι έχετε υποπέσει για ακόμη μια φορά στον μακρύ δρόμο του λαϊκισμού και μάλιστα προσδοκώντας εσείς τελικά μικροπολιτικά οφέλη. Τουναντίον, «τα οράματα πρέπει να είναι διαυγή και ξεκάθαρα, όχι θολά και αδιευκρίνιστα ώστε να μπορούν να μετατρέπονται σε στόχους για τους οποίους απαιτείται και η ικανότητα επίτευξής τους», με όσα μέσα μπορεί να διαθέσει η «κατακερματισμένη» Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια εποχή που η κρίση «τσακίζει» τα πάντα.

Συνεπώς, αντί να επιδίδεστε σε άσκοπους «λεονταρισμούς» μπορείτε κάλλιστα να συνεργαστείτε για το κοινό συμφέρον, με εργατικότητα και θέληση για εύρεση λύσεων σε προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς στο Δήμο μας. Η πόρτα του Γραφείου μου από την άλλη είναι πάντοτε ανοιχτή, κάτι που συνεχώς αγνοείτε, παρ’ ότι νομίζετε λέγοντας ότι «προσφέρετε χωρίς ανταλλάγματα μελέτες και ότι η Διοίκηση δεν εκμεταλλεύτηκε την επαγγελματική ιδιότητα και εμπειρία σας». Όλοι κρινόμαστε αυστηρά κ. Αναγνωστόπουλε.-

                                                                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                                             ΙΩΑΝΝΗΣ  ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ
                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου